1402/2/28
پیام حضرت آیت الله نورمفیدی به مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی
نماینده مقام معظم رهبری در استان گلستان در پیامی به مناسبت بزرگداشت شاعر عارف مختومقلی فراغی گفت: چنین رادمردانی که از بینش الهی سیراب گشته اند، همواره یاد و خاطرشان در ذهن همه ی انسان های حق طلب جهان باقی خواهد ماند و گرامیداشت آنان در حقیقت گرامیداشت راه انبیای الهی و بندگان صالح خداست.
متن پیام به شرح زیر است :
بسم ا...الرحمن الرحیم
مردم عزیز ترکمن صحرا، میهمانان داخلی و خارجی بویژه میهمانان عزیزی که از کشور دوست و برادر ترکمنستان شرف حضور پیدا کرده اند، و مسئولان کشوری و استانی ایران عزیز و کلیه عزیزانی که با حضور خود در این گرامیداشت مختومقلی فراغی به این شاعر عارف و فرزانه ارج نهاده اید، بدین وسیله سلام گرم و صمیمانه خود را تقدیم داشته، رجاء واثق دارم که در شان و منزلت این شاعر همام ترکمن مراسم گرامیداشت باشکوهی برگزار خواهد شد.
جهت بزرگداشت این شاعر عارف به نظر حضار محترم برسانم که اینجانب هم غور و بررسی هایی در مفاهیم اشعار مختومقلی داشته و دارم. لذا در چند بند، اشاراتی کوتاه در خصوص اندیشه های متعالی این شاعر ترکمن خواهم داشت :
۱.به مصداق " انما یخشی الله من عباده العلماء" مختومقلی در بین قوم شریف ترکمن جزو علمای بزرگ الهی بود. خشیت و خوف ناشی از تقوای ایشان در اکثر اشعارشان موج می زند و از سر خشیت الهی، گفته است که بیهوده است گذران عمر اگر برای خدا نباشد.
۲. عشق الهی، در وجود مختومقلی، یک عشق عارفانه ی ناب بوده و به ترکمنی چنین گفته: "عشق اثر ادمه سه یانماز چراغ لار" او اعتقاد دارد که اگر عشق الهی نباشد چراغ معرفتی روشن نخواهد شد.و این همان عشقی است که انسان را به سعادت رهنمون می شود.
۳. مختومقلی یک عارفی بود که سلوک عملی عرفانی را پیشه خود ساخته و به مصداق " وابتغوا الیه الوسیله" وسیله ی رهیافت خود را در تمسک به اولیای کرام بویژه امام علی(ع) یافته، او را با تعابیر عارفانه، دستگیر، پشت و پناه و شیرمردان یاد کرده است.
۴. مختومقلی در مذهب هم رویه ی تقویت بین مذاهب را به عنوان راهکار برون رفت مسلمانان از عقب ماندگی، عداوت و جنگ های ناروای مذهبی آن زمان معرفی نموده، لذا با ابراز ارادت به امامان علیهم السلام راه برادری و اخوت را از حدود سیصد سال پیش ترویج نموده است.
درپایان، عرض می نمایم که چنین رادمردانی که از بینش الهی سیراب گشته اند، همواره یاد و خاطرشان در ذهن همه ی انسان های حق طلب جهان باقی خواهد ماند و گرامیداشت آنان در حقیقت گرامیداشت راه انبیای الهی و بندگان صالح خداست و تکیه بر چنین رادمردانی چراغ آینده ملت ها خواهد بود.
والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته
سید کاظم نورمفیدی
برچسب ها : مختومقلی فراغی
دسته بندی اخبار
آخرین اخبار
- آیتالله نورمفیدی: علمای دین وارثان انبیا و پناهگاه مردماند؛ فقدان عالم خدمتگزار، مصیبتی برای امت اسلامی است
- پیام تسلیت حضرت آیتالله نورمفیدی نماینده ولی فقیه دراستان گلستان وامام جمعه گرگان
- آیتالله نورمفیدی: پیشرفت علمی و رضایتمندی مردم، دو اولویت اساسی کشور است
- آیتالله نورمفیدی: یاد شهدا باید در حافظه تاریخی ملت و نسلهای آینده زنده بماند/ زنده نگهداشتن خاطره شهیدان، ضرورتی تاریخی و فرهنگی برای جامعه است
- آیتالله نورمفیدی: حوزههای علمیه باید برای پاسخگویی به نیازهای فکری و فرهنگی آماده شوند
- آیتالله نورمفیدی: دنیا امروز بیش از هر زمان دیگری به مکتب امیرالمؤمنین(ع) و ارزشهای انسانی نیاز دارد
- آیتالله نورمفیدی: دشمن با هدف قرار دادن فرماندهان و رهبر شهید، در پی تضعیف ستونهای استوار نظام بود؛ اما ایستادگی ملت، محاسبات او را برهم زد
- از خداشناسی تا آینده ایران؛ گفتوگوی صریح آیتالله نورمفیدی با دانشآموزان گرگان
پربازدیدترین اخبار
- مسئول جدید دفتر نماینده ولی فقیه در استان گلستان و امام جمعه گرگان معرفی شد
- با خانواده خلبان شهید محمد جواد بای
- با عاشور بردی اتک پور آزاده و جانبازجنگ تحمیلی
- اطلاعیه / پاسخ به مسائل شرعی در دفتر حضرت آیت الله نورمفیدی
- امام جمعه گرگان گفت: مهمترین مسئولیت و رسالت معلمان در کنار تدریس علم به دانشآموزان، انسانسازی و تربیت نیروهای موثر و مفید برای آینده ایران اسلامی است.
- رئیس جمهور درباره آشوراده و خلیج گرگان قاطع است
- آیت الله نورمفیدی ارتحال آیت الله سيد مهدي موسوی بجنوردی را تسلیت گفت
- اولین نماز جمعه ماه مبارک رمضان سال جدید به امامت نماینده مقام معظم رهبری دراستان گلستان اقامه می گردد.