پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله نورمفیدی

image

1405/1/1

خطیب نماز عید فطر گرگان خطاب به الازهر: بیانیه محکومیت ایران فاقد مبانی حقوقی و شرعی است

آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی، امام جمعه گرگان، در خطبه نماز عید فطر با انتقاد شدید از بیانیه اخیر دانشگاه الازهر درباره محکومیت ایران، این موضع را «تعجب‌برانگیز، غیرمنصفانه و فاقد پشتوانه حقوقی، شرعی و قرآنی» دانست.

وی تأکید کرد حق دفاع ایران بر اساس قوانین بین‌الملل و آیات متعدد قرآن امری مسلّم است و خطاب به علمای الازهر گفت صدور چنین بیانیه‌ای «به جایگاه تاریخی و دینی الازهر آسیب می‌زند» و آنان باید برای جبران این اقدام «از ملت ایران عذرخواهی کنند».  

♦️آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی در خطبه دوم نماز عید فطر گرگان با اشاره به درگیری‌های اخیر منطقه و واکنش‌های بین‌المللی، بیانیه صادرشده از سوی دانشگاه الازهر علیه ایران را «غیرقابل قبول» خواند و گفت انتظار می‌رفت نهادی با پیشینه علمی و دینی الازهر «با دقت و رعایت اصول اسلامی و حقوقی سخن بگوید».  

🔸وی با بیان اینکه دفاع ایران در واکنش به حملات نظامی صورت گرفته، «بر اساس حقوق بین‌الملل و به‌صراحت مجاز» بوده، افزود: هر کشوری که مورد تجاوز نظامی قرار گیرد، مطابق مقررات جهانی حق دارد از خود دفاع کند.  

🔸امام جمعه گرگان همچنین با تأکید بر اینکه آموزه‌های قرآنی نیز دفاع در برابر تجاوز را حق مسلم ملت‌ها می‌داند، گفت آیات متعدد قرآن صراحت دارد که اگر به ملتی حمله شد «واکنش و پاسخ دفاعی» امری مشروع و ضروری است. او افزود ایران درحالی که در مسیر مذاکره قرار داشت، «دو بار هدف حمله» قرار گرفت و نمی‌توان انتظار داشت کشوری «تماشاچی تجاوز» بماند.  

🔸آیت الله نورمفیدی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در حملات اخیر به ایران «مراکز علمی، مسکونی و آموزشی» آسیب دیده و ده‌ها دانش‌آموز و شهروند بی‌گناه قربانی شده‌اند، پرسید چرا الازهر این اقدامات را محکوم نکرده است.  

🔸وی خاطرنشان کرد حملات ایران تنها «مراکز نظامی آمریکا و اسرائیل» را هدف قرار داده و ایران با کشورهای اسلامی «هیچ دشمنی ندارد»، اما قرار گرفتن پایگاه‌های این کشورها در سرزمین برخی کشورهای اسلامی «ایجاد ناچار‌ی‌هایی در نحوه پاسخ» کرده است.  

🔸امام جمعه گرگان با تأکید بر جایگاه ایران در جهان اسلام گفت ایران امروز «به‌عنوان قدرتی تأثیرگذار» شناخته می‌شود و حتی دشمنانش به آن اذعان دارند. او هشدار داد صدور چنین بیانیه‌هایی از سوی الازهر «باعث ریزش اعتبار» این مرکز نزد ملت‌های مسلمان خواهد شد.  

🔸آیت الله نورمفیدی در پایان با توصیه به مسئولان الازهر برای بازنگری در مواضع خود، خواستار «عذرخواهی از ملت ایران» شد و عید فطر و نوروز را به مسلمانان تبریک گفت و برای «پیروزی نهایی ملت ایران در برابر قدرت‌های سلطه‌گر» دعا کرد.

اشتراک گذاری : توییتر اینستاگرام تلگرام

logo

دسته بندی اخبار

logo

آخرین اخبار

آرشیو